Yllättävän usein sitä huomaa yrittäjänä että joillekin kaikki on kallista. Aivan liian kallista.

Onpa todella monella myös tiedossa tuttu, tutun tuttu tai muuten vain kaverin kaveri, joka kyllä tekee kaiken paljon halvemmalla kuin tällainen yritys. Varmasti paremminkin.

Eihän siinä todellakaan mitään väärin ole, jos moinen löytyy lähipiiristä ja ilomielin vielä omaa aikaansa lahjoittaa yhteisen hyvän – eli yrityksesi – vuoksi. Lopputuloskin voi hyvinkin olla jotain sinnepäin.

4,95€/kk -esimerkki tuli uusia kotisivuja kyselleeltä yrittäjältä jolle elokuun ajan tarjoamani 495€ -pamaus oli aivan liikaa sivustosta. Kuulema kotisivukone tai muu vastaava tarjosi juurikin tuolla kustannuksella kotisivuja. Ja ne voisi vielä ihan itse tehdä!

Mikäs siinä nyt sitten on se ero, joka oikeutti tuon silminnähden 100 -kertaisen kustannuksen? Puhumattakaan siitä että yleisesti ottaen Alension asiakkaiden kotisivustot kustantavat 2500€ ja siitä etiäpäin.

Viidelläsadalla meiltä sai 1-5 sivua sisältävän sivuston valmiiseen teemaan perustuen, Google Analyticsiin liitettynä. Mobiilisti toimivana. Facebook ja/tai Instagram -syötteellä. Yhteydenottolomakkeella. Ja siinäpä se oikeastaan olikin.

Jos tuo viisisataa jaetaan vaikka ei-lainkaan-hurjan 50€/h tuntitaksan janalle, saadaan kymmenen työtuntia ammattilaisilta jotka oikeasti tietävät mitä tekevät. Näillä kymmenellä työtunnillahan tapahtuu seuraavaa:

Näihin kaikkiin oikeasti kyllä menee yli kymmenen tuntia heittämällä. Mutta joskus on mukavaa olla reilu ja autella muita.

Normaalistihan tuohon lisätään vielä:

Ynnä muuta mikä koetaan tarpeelliseksi ja liiketoimintaa edistäväksi.

Silloin suunnitellaan enemmän. Vuorovaikutetaan enemmän. Kartoitetaan enemmän. Palvellaan asiakasta kattavammin koko prosessin ajan. Tehdään kerralla hyvä, parempi ja jopa paras.

Siihen kymmenen tuntia ei riitä mitenkään. Ja onpa seassa temppuja joita ei viidelläkympillä per tunti enää edes tehdä. Olkoon se nyt miten valtava tuntihinta tahansa, erilaisia palkan sivukuluja ja muita menoja yrityksen pyörittäminen nyt vain pitää sisällään.

Melko harvakseltaan teemme tuollaisia tempauksia juurikin siksi että se houkuttaa lähinnä ihmisiä jotka haluavat kaiken ilmaiseksi.

Vaikka ajatus on antaa mahdollisuus pienille yrityksille, seuroille, kerhoille ja vaikka bändeille sekä artisteille edustaa itseään näyttävästi pienellä panoksella.

Keskitymme jatkossakin noihin normaalihintaisiin WordPress -sivustoihin, joissa panostetaan laatuun hintojen polkemisen sijaan*, mutta tulemme kyllä vastaan edellämainittujen pienempien yhteisöjen tarpeisiin. Koska voimme. Koska se on reilua.

*Vinkkinä ihmisille jotka hakevat vain halpaa, hyvän sijasta: Jo pelkästään Lappeenrannan alueella on useampia ”alkaen 295€”-freelancereita jotka mielellään tekevät nopeasti halpaa. Aiemmin mainittu kotisivukone ja sen kaltaiset ratkaisutkin tuottavat juurikin sitä.

Itse suosittelisin maksamaan hyvästä työstä järkevän hinnan ja sen jälkeen paistattelemaan hyvän sijoituksen vaikutuksissa asiakasvirtoihin ja näkyvyyteen. Hitaita, kökköjä, kasarifiilistelysivuja ei kukaan kauaa katsele.

Aihetta sivuaa myös aiempi kirjoitus Tein Itse, Enkä Säästänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.